atıştırmalık tarifler

Nohut Kavurma

9/09/2012



Yapılışı;
Evde atıştırmalık bir şeyler yoksa size tavsiyem kavrulmuş nohut. Sağlıklı olduğu kadar yapılışı çok pratik. Akşamdan istediğiniz kadar nohutu ıslayın. Sabah ısladığınız nohutları düdüklü tencerede 20-25dk haşlayın.  Suyunu iyice süzün gerekiyorsa havlu peçeteylede kurulayabilirsiniz. Kuruladığınız nohutlara zeytin yağı, tuz ve isteğe göre baharat ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine nohutları dökün ve 200 derecelik fırında 35dk. kızartın. Ben pratik olduğu için fırında yaptım ama teflon tavada da nohutlarınızı isteğe göre az veya fazla kavurabilirsiniz.
Afiyet olsun...

You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.