ana yemek

DAMAT PAÇASI !

1/31/2013



Malzemeler;(6-8 kişilik)
  • 3 adet tavuk but 
  • 2 adet tavuk bonfile
  • 3 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
  • 3 diş sarımsak
  • 6 su bardağı tavuk suyu (3 subardağı yufkalar için, 3 su bardağı üst sos için)
  • 2 yemek kaşığı  tereyağı
  • pul biber 
  • tuz
  • sıvı yağ

Yapılışı;
  Tavukları en az 6 su bardağı suda haşlayıp didikleyin ve suyunu kenara ayırın. Yağladığınız fırın tepsisine kenarlardan taşmayacak şekilde, ilk yufkayı serin. Üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürün. ikinci yufkayıda aynı şekilde serin ve yağlayın. Son yufkayada aynı işlemi yapıp üzerini yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 175   derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 40 dakika kadar kızartın. Bu arada üst sosu için bir tencereye un, yumurta ve yoğurdu koyup çırpın. Ezilmiş sarımsak ve sirkeyide ilave edip karıştırın. 3 su bardağı tavuk suyunuda ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar bir el çırpıcısı ya da çatalla çırpın. Tuzunu da ekleyip ocağa alın ve muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sosunuzun tadına bakmayıda unutmayın. İsteğe göre ekşisini veya sarımsağını arttırabilirsiniz. Tavukların daha lezzetli olması için geniş bir tavada tereyağını eritip didiklediğiniz tavukları çevirin. Kızaran yufkaları fırından çıkarın ve üzerine kalan 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyin. Bunun üzerine hazırladığınız sosun tamamını dökün ve tepsinizin her yerini kaplayın. Didiklenip tereyağında çevrilmiş tavukları sosun üzerine döşeyin. Ayrı ufak bir tavada tereyağı eritin ve ocağın altını kapatıp tavaya pul biberi ilave edin. Tavukların üzerine yaktığınız yağı gezdirin ve dilimleyerek sıcak servis yapın. Eşim ve ben çok beğenerek yedik Umarım sizde beğenirsiniz. Size şimdiden,
   Afiyet olsun...:))

You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.