benmari et pişirme

KAVANOZDA ET PİŞİRME YÖNTEMİ

11/24/2013


Fazla uğraşmadan benmari usulü, vitamini dışarı çıkmadan sağlıklı yemek pişirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken malzemeleri kavanoza koyup, kavanozları kaynayan suya bırakmanız. 



Malzemeler;

  • Kuşbaşı et
  • Soğan
  • Biber
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber
  • Tuz
İsteğe bağlı bir miktar eti kavanozlara koyun. Üstüne kalın söğüş doğranmış soğanı, biberi, defne yaprağını, tane karabiberi ve birazda tuz ekleyerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. İsterseniz içine sarımsak da ilave edebilirsiniz. Derin tencerede kaynayan suyun içine kavanozları çalkalayarak bırakın. Yaklaşık 2 saat tencerenin ağzını kapatarak kaynamaya bırakın. Et ve içindeki sebzeler bir süre sonra suyunu salıcak ve yemeğiniz kendi suyuyla yavaş yavaş pişicek. Pişip pişmediğinden emin olmak için kavanozun havasını bir bıçak yardımıyla alarak açıp bakabilirsiniz.
Yumuşacık ağızda dağılan etiniz artık hazır. Size şimdiden,
afiyet olsun...:))



You Might Also Like

0 yorum

Blogger tarafından desteklenmektedir.